Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás-mákos szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 bögre liszt
2 bögre barna cukor
1 nagy csipet só
1 teáskanál sütőpor
30 dkg puha vaj
1,2 dl tejföl
6 tojás
1 dl amaretto vagy mandulalikőr
1 dl darált mák
2 marék durvára vágott mandula

A mázhoz:
250 g tejszín krémsajt
1 evőkanál citromlé
2 csomag vaníliás cukor
1 tábla étcsokoládé

Elkészítés:
Keverd el a lisztet, a cukrot, a sót és a sütőport. Keverd hozzá a vajat, a tejfölt és három tojást. Add hozzá a maradék három tojást egyenként, felváltva csurgasd hozzá az amarettót. Végül forgasd bele a mákot és a mandulát, és öntsd a tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe. Előmelegített 170 fokos sütőben 35-40 perc alatt sül meg.
A mázhoz keverd habosra a tejszín krémsajtot a cukorral és a citromlével, és olvaszd meg a csokoládét. Kend a krémet a kihűlt piskóta tetejére, majd csurgasd rá a csokoládét, és villával vagy fogpiszkálóval húzogasd márványosra. Tedd a hűtőbe legalább fél órára, hogy a máz kissé megszilárduljon.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sport-szelet torta » Üdítősszelet » Pingvin szelet(Kata-féle) » Székely szelet
» Viki-szelet » Borsos szelet » Mustáros sertés szelet » Rákóczi túrós szelet
» Vasutas szeletek » Raffaello szelet » Nutellás szelet » Máglyarakás szelet
» Csupa hab szelet » Andi kókusz szelete » Túrós-őszibarackos szelet » Spagettis sertésszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.