Tutireceptek.hu fejléc

Mandulás perec recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt,
5 dkg darált mandula,
13 deka vaj vagy margarin,
7 dkg porcukor,
csipetnyi só,
1 tojássárga

A díszítéshez:
1 tojássárga,
1 evőkanál tejszín.

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit keverjük össze, 30 percre tegyük a hűtőbe. A tésztát nyújtsuk hosszú, vékony henger alakra, szeleteljük fel, és formázzunk belőle perecet. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tegyük a pereceket. A tojássárgát keverjük össze a tejszínnel, és kenjük a sütikre. 200 fokon kb. 10 percig süssük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mandulás golyók » Mandulás-Almás Lepény » Mogyorós -csokis perec » Mandulás datolyatorta
» Perec. » Főtt perec » Ánizsperec » Édes perecek
» Mandulás zellerkrém » Áfonyás-mandulás keksz » Mandulás-mákos szelet » Mandulás kekszgolyó
» Mandulás dara » Epres, mandulás torta » Legényfogó sajtos perec » Sárga mandulás rizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.