Tutireceptek.hu fejléc

Mandulatej (tejmentes), bolti tej helyettesítésére recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
1 csésze mandula
4 csésze víz
kevés méz vagy édesítő
fahéj, esetleg vanília, ha édességhez kell, ha viszont sós ételekhez is használjuk, akkor semmi fűszer

Elkészítés:
A mandula hártyás héját, ha ilyet kaptunk, le kell szedni, ezt úgy csináljuk, hogy leforrázzuk és 5 perc állás után lejön szépen a héja egyben, csak egy kicsit meg kell nyomni az ujjunkkal. Ha viszont már tisztított, héj nélküli, akkor már megvan az alap.
A tisztított mandulát minimum 4-6 órára (vagy éjjelre) beáztatjuk a 4 csésze vízbe.
Miután a vízben ázott, szépen felpuhul és turmixgépben nagyon jól összeturmixoljuk a vízzel.
Leszűrjük, hogy ne legyenek benne darabkák és tetszés szerinti édesre édesítjük mézzel vagy édesítővel, beletesszük a fahéjat, vaníliát.

Tanácsok:
Kitűnően helyettesíti a tejet, fagyikba, sütikbe, krémekbe, pudingokba használható és reggeli italként, vagy turmixokhoz.


A receptet beküldte: gribedli***


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojás és tejmentes muffin » Mandulatej tojáslikőrrel » Tejmentes tejszelet » Forró mézes mandulatej
» Tejmentes palacsintatorta » Mandulatej » Almás pite - tejmentesen » Két szék között
» Black Russian » Zöld Smothie » Fekete-erdei vadász » Pezsgőspohár
» Harry's dry jumbo » Bobby Burns » Tropic Queen » Norbi rafaello


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.