Tutireceptek.hu fejléc

Mángold krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25-30 dkg mángold levél alaposan megmosva
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy tejfol

bors
vegeta

Elkészítés:
A vöröshagymát apróra vágva megpirítjuk, beledobjuk a fokhagymát, felengedjük vízzel, és beletesszük a csíkokra vágott mángold leveleket.

10-15 perc múlva, mikorra a levelek átpuhultak, beleöntjük a tejfolt, majd turmixoljuk. Ízesítsük sóval, borssal, vegetaval.
Ha sűrűbben szeretjük, tehetünk bele egy kisebb reszelt burgonyát a mángold levelekkel együtt, vagy felöntés előtt piríthatunk rajta egy kis lisztet, rántásként.

Tanácsok:
Nagyon finom és krémes.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Eperkrémleves » Kelkáposzta krémleves » Hideg Uborkakrémleves » Joghurtos eper krémleves
» Sajtkrémleves cipóban » Eper-krémleves » Aszaltszilva-krémleves » Zöldséges gombakrémleves
» Burgonyakrémleves » Burgonyakrémleves (4 főre) » Töltött mángold » Chilis sütőtökkrémleves
» Almakrémleves » Áfonyás krémleves » Füstöltsajt - krémleves » Cékla krémleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.