Tutireceptek.hu fejléc

Marcipán készítése házilag (Nők lapja - Szamos) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg mandulabél
4-5 szem keserűmandula
20 dkg porcukor
víz

Elkészítés:
20 dkg mandulabélhez 4-5 szem keserűmandula és 20 dkg porcukor kell. Vizet forralunk, beledobjuk a mandulát, majd az újraforrástól számított 3 perc múlva leszűrjük, s a fellazult vékony héját lehúzzuk. A megtisztított magokat szétterítjük, 1 napig hagyjuk szikkadni, majd ledaráljuk. A mandulaőrleményt porcelán- vagy rozsdamentes edénybe tesszük, és összedolgozzuk az átszitált porcukor felével. A cukor másik feléből fél dl vízzel szirupot főzünk, és amikor kicsit lehűlt, hozzákeverjük a cukros mandulához. A masszát kézzel egyenletesen simára gyúrjuk. (Hűtőszekrényben, fóliába csomagolva sokáig eltartható.)


A receptet beküldte: _anatha_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marcipános alagút 2 » Diós bonbon házilag » Marcipános sütemény » Narancsos marcipáncsók
» Kefir készítése házilag » Mogyorókrém házilag » Sajt - házilag » Ropogós müzli házilag
» Almás-marcipános finomság » Házi készítésű marcipán » Marcipános mokka bonbon » Ír krémlikőr házilag
» Twix házilag » Marcipán golyó » Tojáslikőr házilag » Gyros házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.