Tutireceptek.hu fejléc

Marcipánmassza recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg fehérre tisztított mandula
50 dkg cukor
4-5 tojásfehérje

Elkészítés:
Biztosan van robotgéped vagy nagyobbfajta aprítód. Beleteszed a tartályba a hozzávalókat, így egyszerre. Beindítod a gépet, először zörög, mert töri a mandulát, aztán összeáll gombóccá. Amikor látod, hogy kész, kiveszed, részekre bontod és visszateszed a kisebb részeket és teszel hozzá kakaót vagy ételfestéket vagy bármit, ami szinezi. (Ha szinezni akarod, ha nem, maradhat natur színű is.) És ismét megkevered őket, de most már egyenként a gombócokat.
Ez kevesebb ideig tart, mint ahogy leírtam és nagyon finom. Ebből a mennyiségből kb 1 kg lesz.


Ugyanezt, ugyanígy meg lehet csinálni dióból is, az a dió/mar/cipán. (Diócipán.)

Tanácsok:
Ez tortabevonáshoz is megfelelő, és desszertnek is. Akkor a közepébe nyomsz egy szem meggyet, golyóvá formázod, majd keserű kakaóporba meghempergeted. Utána minyon vagy muffin papírban kínálod.

Elkészítési idő: 10 perc
Kalóriatartalom: sok kcal
Szénhidráttartalom: sok gramm
Zsírtartalom: nem sok gramm

A receptet beküldte: Pusi12


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög citromos süti » Almás-diós-fahéjas kalács » Bajadéra » Gesztenye piskóta
» December szelet » Szerencse Batyu » Sült alma túróval töltve » Diós csokis zabkeksz
» Igazi amerikai palacsinta » Fehérbor-krém » Ananászos sütemény » Raffaello szelet 2.
» Mazsolás mikrós piskóta » Tiramisu süti » Marcipános mokka bonbon » Linzer


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.