Tutireceptek.hu fejléc

Marhagulyás csipetkével recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
60 dkg marha lábszár
40 dkg burgonya
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kisebb zeller
1 közepes nagyságú hagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 csokor petrezselyem
1-2 szál zellerlevél
1 doboz pritamin
1 evőkanál ét olaj
1 tojás
10 dkg liszt

őrölt pirospaprika
bors
kömény
kakukkfű
1 marhahúsleves-kocka
1 dl száraz vörösbor

Elkészítés:
A húst kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk, és az olajon az apróra vágott hagymával, paprikával és paradicsommal, 1 evőkanál pirospaprikával, kis vízzel puhára pároljuk.

Utána 2 liter vízzel felengedjük. Beletesszük a felszeletelt zöldségeket, a leveskockát, a pritamint, a bort, hozzáadunk 1 kávéskanál sót és 1-1 késhegynyit a fűszerekből. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul.

A lisztből kis sóval, vízzel, 1 tojással kemény tésztát készítünk, és csipetkét szaggatunk belőle, és a krumplival egyidejűleg azt is a levesbe főzzük. (A csipetke félkörömnyi, laposra formázott.) 10 perc múltán szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet is. Ha nem elég piros a színe, pirospaprikát, ha szükséges, sót is teszünk bele.

Egyet forralunk még rajta, és tálaljuk.


A receptet beküldte: Sirály


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gulyásleves csipetkével » Szegedi marhagulyás » Zöldbableves csipetkével » Marhagulyás paleosítva
» Lencseleves csipetkével » Mákos golyó » Grizgaluska leves » Mexikói smack leves
» Túrós tészta » Bakonyi pulykaleves » Sajtgaluska » Zabpelyhes póréhagymaleves
» Vegyes húscsíkok » Fűszeres kukoricaleves » Májas gríznokedli » Mészáros leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.