Tutireceptek.hu fejléc

Marhahús kapormártással recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 l marhahúsleves, 2 csomag kapor, 2 dl tejföl, 3 ek liszt, , 1 kis fej hagyma, zsiradék

Elkészítés:
A marhahúsból (fekete pecsenye) elkészített levest nagyon sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűtjük, a húst félrerakjuk.
A hagymát nagyon apróra vágjuk, ha ez nem megy, akkor inkább reszeljük le a citromhéj reszelőn.
Bőséges zsiradékon dinszteljük (ne piruljon meg), majd szórjuk rá a liszt felét.
Addig tartsuk csak a tűzön, amíg átveszi a környezet hőmérsékletét, de nem kezd el pirulni. Ekkor a hideg levessel öntsük fel folyamatos keverés közben, hogy elkerüljük a csomókat.
A kapor egyik felét vágjuk nagyon apróra, és tegyük a mártásba.
Ha felforrt, akkor adjuk hozzá a maradék liszttel elkevert tejfölt, forraljuk újra.
Ízlés szerint tehetünk bele még sót, pici ecetet.
Ha levettük e tűzről, akkor tegyük bele a kapor másik felét, ezzel már ne forraljuk.
Teljes kiőrlésű főtt tésztával, és marhahús szelettel tálaljuk.

Tanácsok:
TIPP: Nem érdemes más levessel, vagy leveskockával készíteni, ez így lesz finom, a lisztes sűrítés helyett keményítőt is lehet használni.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marhahúsfelfújt » Gombás marhahúsos tészta » Borsos tokány marhahússal » Uborkás marhahús tásztával
» Marhahúsleves gazdagon » Marhahúsos saláta » Tökgombóc kapormártással » Zöldségleves marhahússal
» Marhahúsos fasírtpogácsa » Zöldséges marhahústekercs » Ánizsos főtt marhahús » Főtt marhahús zöldkörettel
» Tepsis gombás marhahús » Marhahússal töltött pita » Marhahúsleves májgombóccal » Rizsgombóc kapormártással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.