Tutireceptek.hu fejléc

Marhahúspástétom recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg marhahús (felsál vagy hátszín)
20 dkg húsos, füstölt szalonna
50 dkg vegyes leveszöldség,
2 tojás keményre főzve
1 közepes fej vöröshagyma
2 tojás
5 dkg liszt,só, őrölt bors, 1 kiskanál curry

Elkészítés:
A leveszöldségeket a nagyobb darabokra vágott marhahússal együtt annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Kissé kihűtjük, majd a húst és a zöldséget a léből kiemeljük, lecsöpögtetjük, és a két főtt tojással meg a hagymával együtt ledaráljuk. (A léből aszpikot készíthetünk.)
Hozzáadjuk a két tojássárgáját, a lisztet, sóval, őrölt borssal és curryvel fűszerezzük, végül beleforgatjuk a két tojásfehérjéből vert habot. A masszát vastagon kivajazott, hosszúkás formába simítjuk, a tetején hajszálvékony szalonnaszeletekkel egyenletesen beborítjuk.
A formát vízzel telt tepsibe állítjuk és előmelegített sütőben 220~C-on 45-50 percig gőzöljük. Ha kissé kihűlt, hűtőben megdermesztjük. A formából kiborítva szeleteljük.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rókagombás rizses hús » Bőrös karaj sült zöldségekkel » Sajtos gombás csirkemell » Szilvával töltött csirkecomb
» Göngyölt fokhagymás csülök » Akbari birka-pulao » Tepsis, lecsós csirkemáj » Csirke tejszínes tárkonyban
» Pulykatekercs pikáns szósszal » Mogyorós sertéscomb » Lecsós karaj » Sonkatekercs fogyókúrázóknak
» Szójaszószos hús » Orwo-tál » Tejszínes spanyol csirke » Csirkesaslik grillezőknek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.