Tutireceptek.hu fejléc

Mari néni MÁLNAtortája recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
- rétesliszt.
- 6 tojás,
- 20-20 dkg porcukor

- 1 kg málna,
- 15 dkg kristálycukor

A díszítéshez:
- 5 dl habtejszín,
- 10 dkg porcukor,
- 1 tasak habfixáló.

Elkészítés:
A tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét és a réteslisztet. Sütõpapírral kibélelt sütõformában megsütjük. A málnát a cukorral összekeverjük, fél óráig állni hagyjuk, majd villával áttörjük, és ismét összekeverjük (levet enged majd!). A kihûlt tortáról egy vékony felsõ lapot levágunk. A torta többi részén körben kb. 1 cm-es peremet vágunk, és kiszedjük a piskóta közepét, hogy tölthetõ legyen. A kiszedett tésztát belemorzsázzuk a málnába, hogy a levét feligya. Jól összekeverjük, és a tortába töltjük. Rátesszük a felsõ lapot, majd a habfixálóval és a porcukorral felvert tejszínhabbal vastagon bevonjuk.


A receptet beküldte: Zsó001


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rácsos-rebarbarás linzer » Kagylók » Joghurt torta light » Sárgabarack-flán
» Kakaós, lekváros sütemény » Ribizlis-túrós » Madártej ahogyan mi szeretjük » Gyümölcstorta 1
» Crostata » Formás almás kelesztve » "Szottyos" kifli » Erdélyi tepertős pogácsa
» Erdélyi szász torta » Almás különlegesség! » Házi barackos lepény » Mogyorós táska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.