Tutireceptek.hu fejléc

Marokkói halpaprikás recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
Annyi filézett halfilé amennyi személyre van csinálvaPl ha 4 akkor 4 filé.legjobb a tonhal amúgy.
2 közepes krumpli fejenként.

6 kiskanál pirospapria
1.5 deci olaj
ha valaki szereti csipősen akkor teleh bele 1-2 chili paprikát is
6 vagy több gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Olyan láboska kell fözni amibe nem ragad le!!!!
A krumplikat karikákra vágom majd egymásra rárakom a tetejére a halakat és felöntöm annyi vizzel hogy ellepje.Rádobálni a fokhagymát is..Majd egy külön pohárba beleöntöm a paprikát és rá az olajat sót bele és ezt elkeverem jó alaposan.
Felrakom a tüzre az edényt és elkezdem főzni ha már kezd gőzölni nem forr!!Akkor ráöntöm ezt a paprikás olajat.és befedni...Nem szabad rotyogtatni a legkisebb vagy minimum tűzön kell főzni nagyon lassan!!!!Amig kezd besürüsödni azaz a viz már nem olyan sok rajta.Nem szabad kevergetni sem!csak max rázogatni...
Jóétvágyat hozzá!!!

Tanácsok:
Nagyon finom friss puha kenyérre tunkolgatva.Egyszerü és gyorsan elkészthető étel...Nagyon ajánlom hozzá a káposzta salátát ami nem ecettel hanem citrommal van készitve.
Finom bor hozzá:-)


A receptet beküldte: handy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Marokkói csirkeleves » Tejfeles halpaprikás » Marokkói csirke » Halpaprikás bográcsban
» Marokkói babkrém (Bissara) » Gombás halpaprikás » "Fázós" vagdalt hús » Rántott gomba töltve
» Lecsóval töltött karaj » Diétás székelygulyás » Sonkás-gombás Tortilla » Gombás burgonya
» Hagymás-krumplis lepény » Vadas őzgerinc » Cseresznyés sztrapacska » Görög citromos kocsonya


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.