Tutireceptek.hu fejléc

Márványsajtos rakott zöldség recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
45 dkg burgonya,
45 dkg sárgarépa,
45 dkg padlizsán,
14 dkg márványsajt,
1 csokor újhagyma.

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra.
Sós, forrásban lévő vízben 8-10 perc alatt főzd félpuhára a vastagra szeletelt burgonyát, a szintén felszeletelt sárgarépát és a padlizsánt.
Vágd nagyobb darabokra az újhagymát, és a megolvasztott vajon süsd 1-2 percig, amíg kissé megpuhul.
Borítsd hozzá a zöldséget, és kevergesd óvatosan, hogy a vaj mindenütt beborítsa.
Öntsd át egy kivajazott, lapos tűzálló tálba.

Szeleteld fel a sajtot, és tedd a zöldségek tetejére.
Süsd 20 percig, de legfeljebb addig, amíg a sajt megolvad.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldségkoktél » Zöldségmakaróni » Tavaszi zöldségfelfújt » Rakott gomba másképp
» Tarhonyás zöldségmix » Zöldséges húsos tészta » Kanizsai rakott hús » Csőbensült rakott tészta
» Sült-zöldséges padlizsán » Fóliában sült zöldségek » Nyári rakottas » Gombával rakott krumpli
» Gyümölcsös-túrós rakottas » Rakott gomba. » Babos rakottkarfiol » Hirtelen sült zöldségek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.