Tutireceptek.hu fejléc

Matróztál recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60-70 dkg csirkemell filé, 2 fej vöröshagyma 20 dkg paradicsom,50 dkg zöldpaprika vagy konzervlecsó, 6 db tojás 1 dl tejföl, 1-1,5 kg burgonya, majoránna, fekete bors, só, grill fűszerkeverék

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, fűszerezzük, kevés vízzel puhára főzzük. Az elkészített, vagy a konzerv lecsót hozzáadjuk és pár percig, még főzzük. Közben elkészítjük a sült krumplit, lapos tepsiben vagy tűzálló tálban egyenletesen elterítjük, a lecsós csirkét a tetejére öntjük. A tojásokból és a tejfölből omlettet készítünk (vigyázva arra, hogy lehetőleg egyben maradjon). Az elkészített omlett "lepénnyel" az egészet beborítjuk, néhány percre előmelegített sütőbe tesszük, azután tálaljuk. Nagyon kiadós, és sütőben újramelegítve még finomabb! Jó étvágyat!


A receptet beküldte: danya

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás búbos karaj » Olivás-rozmaringos csirke » Borsos csirkecomb » Sertésszelet gombás fészekkel
» Csirke vele sült zöldségekkel » Sertésszűz sütőzacskóban » Paradicsomos tarja » Csülkös gulyás bográcsban
» Ropogós sertésoldalas » Gombaragu burgonyaágyon » Krumplisaláta csirkemellel » Dragomiroff
» Fokhagymás báránycomb » Rókagombás őzpörkölt » Sajtos-tejfölös göngyölt hús » Római csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.