Tutireceptek.hu fejléc

Mazsola leves 1. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg mazsola
4 dl tejföl
1 evőkanál liszt

1 evőkanál cukor
néhány csepp citromlé

Elkészítés:
A mazsolát megtisztítjuk, váltott vízben alaposan megmossuk, majd 1-2 óráig vízben hagyjuk duzzadni.
Ezután leszűrjük, 1,5 liter enyhén sós vízben feltesszük főni.
Ha felforrt, a tejfölben simára kevert liszttel besűrítjük és jól összeforraljuk.
Végül a cukorral meg a citromlével ízesítjük, jól lehűtve tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nápolyi burgonyaleves » Palócleves másként » Erdélyi csorbaleves » Görög gyümölcsleves3.
» Halleves horvát módra » Bakonyi betyár leves » Frank krumplileves » Nyers eperleves (vegan)
» Sajtleves húsgombóccal » Virslis lencseleves » Tojásleves másképp » Zsu levese
» Könnyű zöldséges bableves » Gombás aprólékleves » Kínai kel leves » Gyors gölődin-leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.