Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás-currys csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 nagy csirkemell,
16 dkg szárított sárgabarack,
2 kis fej hagyma,
1 csokor zöldpetrezselyem,
2 evőkanál mazsola,
2 dl tejszín,
4 dl csirkehúsleves,
4 teáskanál currypor,
só,
bors,
cayennebors,
kurkuma,
1 teáskanál étkezési keményítő.

Elkészítés:
A húst lefejtjük a csontról, majd kis darabokra vágjuk.
A sárgabarackot félbe vágjuk.
A hagymát,zöldpetrezselymet finomra vágjuk.
Egy edényben kevés olajat forrósítunk, megpirítjuk benne a húst.
Sóval, borssal fűszerezzük.
Hozzáadjuk a hagymát, együtt pirítjuk, majd fűszerezzük cayenneborssal, kurkumával és 2 teáákanál curryvel.
Felöntjük a tejszínnel elkevert húslevessel.
Hozzáadjuk a sárgabarackot és a mazsolát.
Lassú tűznél 10-15 percig főzzük.
Végül az étkezési keményítővel besűrítjük és hozzáadjuk a maradék curryt.
Tetejét megszórjuk a petrezselyemmel.
Párolt rizzsel körítjük.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ananászos csirketál » Csirkenyárs krumpliágyon » Rizssaláta csirkehússal » Tejszínes csirke/pulyka
» Kapros-tejszínes csirke » Bundázott csirkefalatok » Tejfölös csirke másképp » Csirke vajas tésztában
» Zsírban sült csirkemáj » Boros csirkecombok » Indiai csirke » Currys csirke
» Ananászos csirke » Csirkemell görögösen » Csirkés töltött padlizsán » Gyors csirke vacsora.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.