Tutireceptek.hu fejléc

Mediterrán sült paprika saláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
3 nagy különböző színű kaliforniai paprika
2 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
só, bors, majoranna, pici édesítőszer
3 ek borecet
10-15 szem fekete olívabogyó

Elkészítés:
Először a paprikákkal foglalkozunk, amiket forró sütőbe tolva feketés-hólyagosra sütünk. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy nejlonzacskóba tesszük a paprikákat, a zacsi száját lezárjuk, hogy a gőzben leválhasson a héjuk, melyet kb fél óra múlva könnyedén lehúzhatunk. A paprikák húsát felcsíkozzuk, egy tálba tesszük, majd elkészítjük az öntetet.
Az olajat, ecetet, a zúzott fokhagymát és az ízesítőket összekeverjük, a paprikára öntjük, rászórjuk az olívabogyót és jól behűtjük, hogy az ízek összeérjenek.
Én pirítósra téve szoktam élvezni ezt az ételt, de grillhúsok társaként is tökéletes.

Tanácsok:
A paprikák színe csak a látvány kedvéért fontos, készítheted egyszínűből is.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Timancs


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög saláta (Horiatiki) » Majonézes cukkínisaláta » Csirkés, zöldséges saláta » Csírasalátám
» Fügés Cézár-saláta » Pulykabütyök paprikás » Caesar saláta csirkével » Tavaszi vegyes saláta
» Zelleres halsaláta » Csirkehúsos burgonyasaláta » Zöld saláta újra gondolva » Saláta uborka télire
» Szalámisaláta » Karfiol paprikásan » Heringsaláta káposztával » Ördög saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.