Tutireceptek.hu fejléc

Medvehagymás-kecskesajtos pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
10 dkg medvehagyma
8 dkg sonka
25 dkg vaj
50 dkg liszt
fé evőkanál só
frissen őrölt bors
1,5 dl tejföl
3 dkg kecske (krém)sajt
5 dkg túró
2 db tojás

Elkészítés:
A tejet meglangyosítom, és belemorzsolom az élesztőt. A medvehagymát és a sonkát a késes robotgépemmel pépesítem. A liszthez adom a felfutott élesztőt, a tejfölt, a kecskesajtkrémet, a túrót, az egyik tojás sárgáját, a vajat, a sót és a borsot, majd a végén a sonkás-medvehagymát, és jól összegyúrom. Meleg helyen 1 órát kelesztem. Majd kinyújtom 2 cm magasra, kiszaggatom, a tetejét megkenem tejfölös-tojássárgájával, és 200 fokon pirosodásig sütöm.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Miniszteri sajtos pogácsa » Barna sós pogácsa » A legjobb krumplis pogácsa » Libatepertős pogácsa
» Grillezett húspogácsa » Házitündér sajtos pogácsa » Túrós pogácsa gyors » Tejszínes pogácsa
» Gyors pogácsa » Álomfinom pogácsa » Kedvenc krumplis pogácsánk » Fokhagymás pogácsa
» Mandulás pogácsa » Káposztás pogácsa 1. » Zabpogácsa » Túrós pogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.