| Medvehagymás pogácsa (vegan) receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 200 g fehér tönkölybúzaliszt 100 g kukoricaliszt 75 g csicseriborsó liszt 1 köteg medvehagyma 100 ml rizstej 100 ml olívaolaj 50 g növényi margarin 0.5 zacskó szárított élesztő 1.5 kk. só bors 1-2 ek. szezámmag Elkészítés: A liszteket, az élesztőt, a sót és borsot tegyük egy nagyobb tálba, és jól vegyítsük el őket. Öntsük rá az olívaolajat, majd a meleg (nem forró) tejet is. Gyúrjuk a tésztát ruganyos, formázható labdává. Ha túl száraz, öntsünk hozzá tejet. Ha túl ragacsos, lisztezzük. Hagyjuk kelni meleg helyen 1 órát. Amikor feljött a tészta, a medvehagymát vágjuk apróra, és gyúrjuk bele. Így is hagyjuk kelni fél órát. Ha ez megvan, a tésztát nyújtsuk ki 1.5 cm vastagra, és szaggassunk belőle pogácsákat. Közben béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A tepsiben szórjuk meg szezámmaggal a pogácsákat. 25-30 perc alatt elkészül. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |