Tutireceptek.hu fejléc

Medvehagymás-tejfölös pogácsa recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
50 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű)
1 csomag sütőpor
25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
2 tojás sárgája
2 dl tejföl
2 dkg só
2 dkg cukor
10 szál medvehagyma - aprítva
A tetejére:
1 tojás sárgája pici tejjel elkeverve
szezámmag

Elkészítés:
A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, a többi hozzávalóval jó alaposan összegyúrjuk a tésztát, becsomagolva éjszakára a hűtőben pihentetjük.

Másnap újra alaposan átgyúrjuk, majd kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, kb. 3,5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, papírral bélelt nagy tepsibe sorakoztatjuk.

Tetejüket lekenjük tojássárgájával, csipet szezámmagot teszünk rá, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.


A receptet beküldte: ajren


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Köményes-túrós pogácsa » Töltött ropogós pogácsák » Sovány túrós pogácsa » Leveles töpörtyűs pogácsa
» Gyors tepertős pogácsa » Libatepertős pogácsa » Túrós pogácsa » Hagymás-krumplis pogácsa
» Anyósom túrós pogácsája » Hűtőben kelt pogácsa » Húspogácsa » Pogácsa
» Töpörtyűs pogácsa 2 » Kétmagos pogácsa » Burgonyás pogácsa » Császárné pogácsája


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.