| Medvehagymás-tejfölös pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű) 1 csomag sütőpor 25 dkg \"Vénusz sütőmargarin 2 tojás sárgája 2 dl tejföl 2 dkg só 2 dkg cukor 10 szál medvehagyma - aprítva A tetejére: 1 tojás sárgája pici tejjel elkeverve szezámmag Elkészítés: A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, a többi hozzávalóval jó alaposan összegyúrjuk a tésztát, becsomagolva éjszakára a hűtőben pihentetjük. Másnap újra alaposan átgyúrjuk, majd kb. ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, kb. 3,5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, papírral bélelt nagy tepsibe sorakoztatjuk. Tetejüket lekenjük tojássárgájával, csipet szezámmagot teszünk rá, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A receptet beküldte: ajren Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |