Tutireceptek.hu fejléc

Medvehagymás túrókrémmel töltött gombafejek recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg gomba
20 dkg túró
5 dkg sajtkrém
1 csípet só
1 csipet őrölt bors
1 csokor medvehagyma levél
5 dkg gépsonka
10 dkg reszelt sajt
2 ek étolaj

Elkészítés:
A gombák tönkjét kiemeljük, és félretesszük.
A fejeket folyó víz alatt átmossuk, kicsit hagyjuk lecsöpögni.
Egy közepes tepsit kikenünk kevés olajjal, és belefektetjük a kalapokat. Meghintjük sóval.
A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel leitatjuk róla a vizet, és apróra vágjuk.
A túrót egy villával jól áttörjük, hozzáadjuk a sajtkrémet, meghintjük a sóval, borssal, hozzáadjuk a medvehagymát, és alaposan összeforgatjuk. A gombákat megtöltjük a fűszeres túrókrémmel.
A sonkaszeleteket kisebb darabokra vágjuk, a fűszeres túróra rakjuk. Meghintjük kevés reszelt sajttal.
A tepsit alufóliával befedjük, és előmelegített sütőben, 10 percig, sütjük majd a fóliát levéve, további 15 percet pirítjuk.
Melegen, friss salátával, esetleg párolt rizzsel kínáljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött zsömle » Töltött rántotta » Galyasági töltött tojás » Sonkával töltött batyu
» Hagymás töltött tojás » Töltött gomba "Vera módra" » Spenótkrémes töltött tojás » Töltött keksz
» Fincsi töltött tök » Gyömölcsös töltött kifli » Galyasági töltött pecsenye » Töltött cukkini (U 1)
» Sonkával töltött padlizsán » Sonkás töltött krumpli » Gombával töltött kellevél » Sonkás-medvehagymás tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.