Tutireceptek.hu fejléc

Meggyes-cseresznyés lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
20 dkg puha vaj
15 dkg cukor
1 vanilin
4 tojás
20 dkg liszt
fél sütőpor
1/2 kg meggy
1/2 kg cseresznye

Elkészítés:
A cseresznyét és a meggyet kimagvalom, lecsepegtetem, összekeverem.

A puha vajat habosra keverem a cukorral és a vanilinnel, majd hozzáteszem a tojásokat is. Végül a sütőporral elkevert lisztet is beleforgatom. Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsibe öntöm, és tetejére szórom a gyümölcsöt. 175 fokon aranybarnára sütöm. (35-40 perc)

Tanácsok:
Bármilyen más gyümölccsel is készíthető, pl barack, ribizli, szilva, alma, stb. Hidegen és melegen is isteni!

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lepénykenyér » Orosz almás lepény » Bakalepény » Túrós lepény nagyi módra
» Parajlepény » Barackos túrólepény » Cukkinilepény » Joghurtos lepényke
» Mazsolás-habos lepény » Vasárnapi meggyes lepény » Gombás Rizslepény » Alj nélküli túrós lepény
» Joghurtos sajtos lepény » Diós-cseresznyés lepény » Túrólepény » Cseresznyés lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.