Tutireceptek.hu fejléc

Meggyfelfújt recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg magozott meggy (lehet befőtt is),
50 dkg túró,
2 db tojás sárgája,
4 db tojás fehérje,
2 evőkanál kanál cukor,
4 evőkanál mazsola
1 vaníliarúd,
1,25 dl tej,
1 teáskanál étkezési keményítő,
csipetnyi só,
porcukor.

Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk.
Az étkezési keményítőt jól elkeverjük a tejben.
A tojás fehérjét habbá verjük egy csipetnyi sóval. A mazsolát megmossuk, kevés ideig langyos vízben áztatjuk.
A villával áttört túrót, a tojás sárgáját, a cukrot, a kikapart vaníliát és a tejet jól kikeverjük.
Óvatosan a túróba forgatjuk a fehérje habot és a mazsolát.
A masszát egy felfújt formába (tűzálló tálba) töltjük, majd megszórjuk a meggyel.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.
A tálból kiborítva, tetejét porcukorral megszórva, még melegen fogyasztjuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyfelfújt kakaós habbal » Házi somlói » Meggyes-csokis süti » Paleo répatorta
» Zöldcitromos torta » Palacsinta tokaji módra » Egyszerű almás süti » Barackos-túrós mikróban
» Sárgabarack torta » Gesztenyés keksz » Meggyes álom » Rumos vaníliás szelet
» Lúdláb torta Katitól » Málnás pillecukor » Almás rakott zsemle » Kakaós kelt kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.