Tutireceptek.hu fejléc

Meggykrémleves habgaluskával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50dkg meggy, 2x 1o dkg cokor, 2 tojás fehérje,
6 dkg liszt, 5 dkg piritott szeletelt mandula
1 liter tej

Elkészítés:
A meggyet kimagozzuk, kicsi vízben feltesszük főzni,majd rátesszük a lisztet, cukrot,és meg turmixoljuk, majd ráöntjük a tejet és felforraljuk állandó keverés mellett.
Mikor kihült, 1 liter vizet felforralunk és a tojásfehérjéből a kemény habot készitünk a cukorral és bele szaggatjuk mindig keveset
/ugy mint a madártejnél/ szürőkanálra tesszük
és végül a krémlevesre tesszük üvegtálban
most a hütőbe tesszük párórára.Tálalásnál
rászorjuk a piritott mandulát.


A receptet beküldte: gevi1931

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörleves habgaluskával » Meggyleves habgaluskával » Almaleves habgaluskával » Meggykrémleves U1
» Kolbászos fejtettbab leves » Szardíniás falatkák » Galyasági tojásleves. » Kedvenc zöldséges leves
» Zöldborsós gombaleves » Hűsítő citromleves » Paradicsom turmix » Málnakrém-leves
» Kairói rakott padlizsán » Tojásleves 2 » Brokkoli-sárgarépa leves » Hideg paradicsomleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.