Tutireceptek.hu fejléc

Meggyszörp recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
meggy
cukor
víz
tartósítószer

Elkészítés:
A meggyet paradicsompasszírozón átpasszírozzuk.Lehet húsdarálón is ledarálni.
Minden liter meggypéphez 0,5 liter vízből és 0.5 kg cukorból főzött szirupot öntünk.Jól összekeverjük.Majd tüllzacskóba téve (megteszi egy tiszta nem használt bevásárlószatyor is) 1 napig csepegtetjük.Másnap üvegbe töltjük és egy késhegynyi tartósítószert teszünk minden üvegbe.Lekötjük és 25-30 percig gőzöljük.

Tanácsok:
Még szoktam hozzá tenni cukrot,hogy édesebb legyen.
Jól ki szoktam nyomkodni azt amiben csepegtetem,hogy minél több lé kicsepegjen.


A receptet beküldte: krautmanno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Forró eper hideg pezsgőben » Banánpuncs » Corio Bay Sunset » Florio
» Jeges szerzetes » Szeder szörp » Gyümölcsös pezsgőspohár » Grand Champagne
» Kókuszos tejital » Fehérboros limonádé » Bijou Cocktail » Absinthe Frappé
» Bloodshot » Dizzy izzy » Icebreaker » Diólikőr


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.