Tutireceptek.hu fejléc

Mennyei bárányborda márványsajtos sárgabarack salátával‏ recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 szelet bárányborda a csonttal együtt
1 kg érett sárgabarack
1 teáskanál worcestershire-szósz
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál vörösborecet
1 dl fehérbor
2 gerezd fokhagyma
3 szál újhagyma
10 dkg rokfort sajt
10 dkg mandula
10 evőkanál tejföl
3 evőkanál tárkony ecet
3 csipet őrölt fehérbors
4 cl mézes barackpálinka

Elkészítés:
1. A páchoz 6 sárgabarackot kimagozunk és felaprítunk, majd összekeverjük 1 teáskanál worcestershire-szósszal, 2 evőkanál olívaolajjal, 1 teáskanál vörösborecettel, 1 dl fehérborral, 2 gerezd összezúzott fokhagymával, 3 szál kis darabokra aprított újhagymával és egy késhegynyi fehérborssal.

2. A szeletelt bordákat kiklopfoljuk, mély tálba rakjuk, ráöntjük a pácot, hűtőbe rakjuk, és 2-3 napig pácoljuk.

3. A hússzeleteket az olajból kiszedjük, és a szeleteket az olajjal megkent alufólia fényesebb részébe csomagoljuk, 10-15 percig grillezzük. Majd kiszedjük a fóliából a grillrácson mindkét oldalukat megpirítjuk.

4. A meghámozott és kimagozott sárgabarackokat egy széles tálba rakjuk magházzal lefelé.

5. Összedolgozzuk a tejfölt, az ecetet, a pálinkát és a lereszelt sajtot, majd őrölt fehérborssal ízesítjük. Az öntetet a barackra öntjük, megszórjuk a durvára tört mandulával, hűtőben érleljük, majd a báránybordákkal tálaljuk.


A receptet beküldte: ági98


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rokfortos sárgabarack » Mennyei almás » Sárgabarack-hab » Sárgabaracklekvár
» Sárgabarack lepény » Sárgabarackos kacsamell » Mennyei fantázia » Sárgabarackos sütemény
» Almás sárgabarackturmix » Sárgabarack limonádé » Sárgabarack ivólé » Sárgabarackos bögrés süti
» Sárgabarackos muffin 1 » Sárgabarack puding » Sárgabarack parfé » Márványsajtos pulyka


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.