| Méregtelenítő leves Borscs receptLevesek Hozzávalók: 4 adaghoz 900 g hámozott cékla 2 hámozott sárgarépa 2 szárzeller 2 fej felszeletelt hagyma 4 hámozott, kimagvazott és felaprított paradicsom 1 nagy szál petrezselyem 2 szem szegfűszeg 2 gerezd zúzott fokhagyma 4 egész borsszem 1.2 l zöldséalaplé frissen őrölt feketebors 3 ek. olívaolaj Elkészítés: Vágjuk a céklát, a sárgarépát és a zellert vastag csíkokra. Nagy edényben hevítsük fel az olajat, és alacsony hőfokon pároljuk benne a hagymát. Adjuk hozzá a céklát, sárgarépát és zellert, főzzük még öt percikg, időnként kevergessük meg.Tegyük bele a zúzott fokhagymát és az összevágott paradicsomot, és folyamatosan kevergetve főzzük még két percig. Kössük a petrezselymet, szegfűszeget és szemes borsot gézdarabba, és tegyük a serpenyőbe. Öntsük fel a zöldségeket az alaplével. Forraljuk fel, hagyjuk gyöngyözve főni 1 és 1/4 óráig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak. Dobjuk ki a gézbe kötött fűszereket, hagyjuk kicsit hűlni, majd pürésítsük el merülőmixerrel, szórjuk bele a borsot és óvatosan melegítsük fel újra. Tálaláskor díszítésül belekeverhetünk natúr joghurtot Tanácsok: Híres orosz leves, alapanyaga a cékla, amely nagyon hatékony méregtelenítő, tisztítja a májat és a vesét. Elkészítési idő: 150 perc A receptet beküldte: Ne add fel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |