Tutireceptek.hu fejléc

Metélőhagymás tészta gombaraguval recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
50 dkg vegyes gomba,
15 dkg újhagyma,
1 evőkanál margarin,
só, fehér bors,
2 dl főzőtejszín,
1 csomag gombalevespor,
30 dkg spagetti,
másfél csokor metélőhagyma

Elkészítés:
A gombát tisztítsd meg, és nagyságtól függően vágd félbe- vagy negyedekbe. Az új-hagymát szeleteld fel.

A gombát a margarinon pirítsd meg. Add hozzá az újhagymát, sóval, borssal fűszerezd. Önts rá 2,5 dl vizet és a tejszínt, forrald fel, és keverd bele a gombalevesport.

Gyenge tűzön kevergetve 5 percig főzd. A tésztát forrásban levő, bő, sós vízben főzd meg. A metélőhagymát néhány másodperccel a főzési idő letelte előtt tedd bele. A metélőhagymás tésztát szűrd le, és a gombaraguval tálald.


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Durumtésztás lasagne » Zöldséges húsos tészta » Kelbimbós-mandulás tészta » Egyszerű tésztasaláta
» Vatta tészta » Spenótos tészta (vegan) » Kötött tészta leves » Cukkinis ruccolás tészta
» Almás-mákos rakott tészta » Vagdalt hús tésztában » Sonka kenyértésztában » Csirkemelles tészta
» Almás morzsatészta » Sörtésztás fánk » Töltött kagylótészták » Gombás marhahúsos tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.