Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói rizses hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma, 2 ek olaj
20 dkg rizs (én felesbe csináltam rizzsel és gerslivel)
1-2kk chilipor
1 kk kurkuma
4 dl vízben feloldott 1 húsleveskocka
1 nagy piros paprika
1 csomó újhagyma
1 zöld chili (én nem tettem bele mert annyira nem szertjük az erőset)
5 dkg paprikával töltött zöld olajbogyó (ezt sem szeretem, enélkül is nagyon jó)
50 dkg darált hús, só, bors

Elkészítés:
A fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk. 1 ek olajon üvegesre pároljuk. A rizst, a chiliport és a kurkumát hozzáadjuk, 2 percig pirítjuk. A húslevessel felöntjük, és készre főzzük.
A paprikát és az újhagymát kis darbokra, a hagymát karikára vágjuk. A többi hozzávalót is feldaraboljuk.
Míg a rizs fő, addig kevés olajon a darálthúst sóval, borssal fűszerezve közepes lángon, néha megkeverve készre pároljuk. (Víz nem kell hozzá!)
Ha elkészült a rizst a hússal összekervjük. A feldarabolt hozzávalókat is hozzáadjuk. Fedő nélkül, kevergetve kb 5 percig pároljuk. (Én a bogyó helyett vörösbabkonzervet tettem bele, hogy olyan mexikós legyen!) Azzonnal tálajuk!

Tanácsok:
Ajánlom azoknak akik szeretik a csípőset és a gyors ételeket!

Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriatartalom: 590 kcal
Szénhidráttartalom: 48 gramm
Zsírtartalom: 37 gramm

A receptet beküldte: Domi0920


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizses zúzaragu » Bácskai rizses hús » Mexikói raguleves » Répás-rizses édesség
» Mexikói pizzás csiga » Rizses csokoládé » Tepsis burgonya (mexikói) » Rizses-vaníliás muffin
» Anna Rizses húsa » Mexikói szelet » Rizses lecsó kolbásszal » Mexikói vagdalt
» Mexikói tortillák » Rizses csirke római tálban » Rizsescsoki » Zöldborsós-rizses borjú


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.