Tutireceptek.hu fejléc

Mexikói sajtkrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
néhány gerezd fokhagyma
6 dl víz
1 leveskocka
2 tubus / tömlő sajtkrém (natúr, füstölt vagy tejszínes)
15 dkg reszelt sajt (cheddar, de trappista is megteszi)
csipet fehérbors
csipet szerecsendió
jalapeno paprika (pepperoni is lehet, csak csípős legyen, friss vagy konzerv)
levesbetétnek: levesgyöngy, pirított kenyérkocka

Elkészítés:
A vajon kicsit átpirítom a lisztet, hozzáadom a szétnyomott vagy apróra vágott fokhagymát (én legalább 3 gerezddel szoktam, mert nagyon szeretem). Ezt is kicsit átpirítom, amíg meg nem érzem az illatát. Ekkor felöntöm a hideg vízzel, majd beledobom a leveskockát (húsleves vagy zöldségleves). Ha feloldódott a leveskocka (és közben felforrt a víz), a fakanalat kézi habverőre cserélem, és belenyomom a két tömlő sajtot. Olvadásig keverem, majd ugyanígy hozzákeverem a reszelt sajtot is. Fehérborssal, szerecsendióval ízesítem, sózni is lehet, de szerintem a leveskockában elég a só. Az egészet összeforralom, így a reszelt sajt is felolvad, a végén beleszórom az apróra karikázott csípős paprikát. A tányérban mindenki kedve szerint megszórhatja kenyérkockával vagy levesgyönggyel


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikói csirkesaláta » Mexikói kukoricás lepény » Mexikói halsaláta » Bajoros sajtkrémleves
» Mexikói csirkemell » Tejszínes sajtkrémleves » Mexikói tortillák » Mexikói avokádó saláta
» Mexikói avokádósaláta » Mexikói rizses hús » Mexikói rakott káposzta » Mexikói csirke
» Mexikói pizzás csiga » Mexikói apróhús » Mexikói babos hússzelet » Mexikói tejberizs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.