Tutireceptek.hu fejléc

Mézes bodzaszörp recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
6 tányér bodzavirág (szakszerűen: bogernyő)
80 dkg méz
7 dl víz
1 citrom
2 citrom leve

Elkészítés:
A mézet a citromlével elkeverjük, míg teljesen fel nem oldódik benne. Ezután
beletesszük a bodzavirágokat és a karikára vágott citromot. Egy órán keresztül a konyhában pihentetjük, néha megkeverjük majd
hűtőbe tesszük.
Pohárba töltve 1:8-10 arányban, szódával vagy vízzel hígítva kínáljuk. Aki savanykásabban szereti, az csavarhat még a poharába citromlevet.


A receptet beküldte: siti

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes banános kókuszgolyó » Hamis mézespogácsa » Mandulás mézeskocka » Azonnal ehető mézeskalács
» Karácsonyi mézes kalács » Almás -mézes » Bodzaszörp » Mézes alma saláta
» Pöttyös Mézes » Egylapos mézes tekercs » Mézes rebarbaratorta » Törökmézes
» Duplahagymás mézes csirke » Babapiskótás mézes krémes » Mézes piskóta » Mézes libapecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.