| Mézes csirkemell kapros túróval töltve receptHúsételek Hozzávalók: -4 csirkemellfilé -30 dkg túró -só -bors -kapor -étolaj -2 ek. vaj -újburgonya -sárgarépa -karalábé -zellerszár -cukorborsó vagy sima borsó -tejfől -1-2 ek. méz Elkészítés: Megmosott, megtörölgetett melleket oldalt bevágjuk, mintha zsebet metszenének be nekik. Krumplinyomóval a túrót áttörjük és sóval, borssal, frissen vágott kaporral elkeverve a csirkemellbe töltöm. Megsózom a melleket kívűl és hústűvel megtűzöm, hogy sütésnél a töltelék ne follyon ki. Olajat hevítek egy serpenyőben és a csirkék mind két oldalát jól átsütöm. Amég sülnek a zöldségeket megtisztítom, feldarabolom és vajon, enyhén sós vízben roppanósra megpárolom. A hús sütése alatt keletkező pecsenyét felfogom ls kis tejföllel besűrítem, majd kevés sóval, durvára vágott borssal ízesítem. Kész csirkemelleket felforrósított mézbe megforgatom, hústűket eltávolítom és párolt zöldségekkel tálalom, mellé pedig a pecsenyés tejfül kínálom. Tanácsok: Méz után még durvára vágott sós pisztáciába is meg lehet forgatni a húsokat. Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 480 kcal A receptet beküldte: Venes Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |