Tutireceptek.hu fejléc

Mézes csülök recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg bőrös sertéscsülök,
3 evőkanál olaj,
1 teáskanál gyömbérpor,
2 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál akácméz,
1 dl olaj,
2 sárgarépa,


Elkészítés:
A csülköt alaposan megtisztítjuk, jól megmossuk, majd hegyes, vékony éles késsel leválasztjuk a bőrt a húsról.A megtisztított fokhagymával bedörzsöljük húst,és megószuk. Visszarakjuk rá a bőrt, és a csülköt mély vaslábasba vagy tepsibe tesszük. Összekeverjük a 2 dl olajat a gyömbérrel, teszünk bele egy csipet sót, és a csülökre kenjük. A maradékot félretesszük. Az 1 dl olajat az edénybe öntjük, és a csülköt lefedve, lassú tűzön fél órán keresztül pároljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
A megtisztított sárgarépát egészben a csülök mellé rakjuk, és együtt tovább sütjük. Időnként meglocsoljuk a maradék gyömbéres olajjal, és 45 perc múlva kivesszük a sütőből, hegyes késsel bevagdaljuk a csülök bőrét. Bekenjük mézzel, és mérsékelt tűzön még 15 percig sütjük.
Amikor a teteje szép fényes barnára sült, előmelegített tálra tesszük.
A sült sárgarépát karikákra vágjuk, és a csülök mellé halmozzuk.

Tanácsok:
A csülök kicsontozására a hentest szoktam megkérni..., aki nagyon profin,ügyesen tud csontozni. :)

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: kiss67


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű mézeskalács » Mézes tejcukor » Mézeskalácsos tojáslikőr » Mézes, sajtos ham and eggs
» Mézes gyümölcskrémleves » Törökmézes » Tárkonyos csülökleves » Csülök sörös bundában
» Mézes Egg Nogg » Puha mézesrudak » Mézes-narancsos diókenyér » Barna mézes pite
» Alföldi káposztás csülök » Mézes gyömbér tea » Csülök sörben sülve » Erdélyi hagymás csülök


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.