Tutireceptek.hu fejléc

Mézes dió télire recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
dió
méz

Elkészítés:
Ehhez csak a frissen lehullott dió jó. A diót megtörjük, megpucoljuk és "lebőrözzük". (Azért jó a friss dió, mert annak még könnyen lejön a bőre.) A lebőrözést úgy a legegyszerűbb csinálni, hogy a dióbelet egy tálban felöntjük jó meleg vízzel és kicsit benne hagyjuk hogy a bőre átnedvesedjen, megpuhuljon. Ekkor már hegyes kiskéssel szépen le lehet pucolni a dióbélről és teljesen fehérre tudjuk a diót pucolni. Kis üvegekbe tesszük a diót és felöntjük a mézzel. ( Ha esetleg a méz túl sűrű, nyugodtan megmelegíthetjük egy kicsit hogy jól a dió közé folyjon. Ennyi. Tartósítószer nem kell rá. A lebőrözött dió összeérik a mézzel. Egyrészt finom csemege, másrészt a téli megfázós (köhögős, torokfájós) időszakban jót tesz a torkunknak és kevesebb gyógyszerre lesz szükségünk.

Tanácsok:
Kicsit babra munka, de megéri.


A receptet beküldte: vaczila

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Puha színes mézes » Mézes limonádé » Joghurtos, mézes gyümölcs » Mézes eperkrém leves
» Mézes » Mézestekercs » Burgonyás mézes szelet » Mézes karácsonyi asztalra
» Mézes diókrém » Gyömbéres mézeskalács » Bodzaszörp télire » Zabpelyhes mézes
» Krémes mézes » Mézeskalács 100 db-os » Szezámmagos mézes csirke » Mézeskalács


Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2014, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.