Tutireceptek.hu fejléc

Mézes rebarbaratorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
kb. 16 szelethez:

A tésztához:

10 dkg vaj/ margarin+a formához

4 tojássárgája

5 dkg porcukor

25 dkg liszt

1 csipet őrölt szerecsendió

A töltelékhez:

75 dkg rebarbara

15 dkg dió- vagy mogyoróreszelék

3 evőkanál méz

4 tojásfehérje

20 dkg cukor

1/2 citrom leve

Elkészítés:
Előkészítés: A tortaformát kivajazzuk. A rebarbarát megmossuk, meghámozzuk, 3–4 cm-es darabokra vágjuk. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük (gázsütő 3. fokozat).


A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a puha vajat, valamint a szerecsendiót. Kibéleljük a tésztával a tortaformát.
A megmosott rebarbaradarabokat szépen elterítjük a tésztán, megszórjuk dióval vagy mogyoróval, és mézet csurgatunk rá. Kb. 35 percig sütjük, majd a cukorral és citromlével felvert tojáshabbal beborítjuk. További 25 percig sütjük, most már csak 180 fokon (gázsütő 2. fokozat).
A formában hagyjuk kihűlni. Ez a sütemény elkészíthető ribizliből és korai – kissé savanykás – eperből is.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes zabpehelykeksz » Tojásos mézes puncs » Puha mézeskalács » Mézes krémes(Kata-féle)
» Mézes diós sültalma » Babapiskótás mézes krémes » Mézes gyömbér tea » Mézes-illatos dió
» Mézes gyümölcslimonádé » Mézes sertéskaraj » Tökmagos mézes » Mézes-diós kenyér
» Mogyorós mézes szelet » Mézes diókrém » Mézes diótorta » Mézes szeletem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.