Tutireceptek.hu fejléc

Mézes rúd recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg méz
12 dkg cuk 5 db tojás
25 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
késhegynyi fahéj, szegfűszeg
reszelt citrom- és narancshéj

Elkészítés:
A mézet meglangyosítom a kristálycukorral és vaníliás cukorral. Egyenként beleteszem a tojások sárgáját, habosra keverem. Hozzáadom a szódabikarbónával összekevert lisztet, a fűszereket. Végül óvatosan beleforgatom a keményre vert tojásfehérjét. Vajazott-lisztezett őzgeincformába /kettőbe/, vagy kisebb tepsibe öntjük. Mérsékelten meleg sütőben sütjük. Vigyázat, a méz miatt hamar barnul a teteje, ha kell, alufóliával takarjuk be. Nagyon sokáig puha marad, ha marad belőle!

Tanácsok:
Ritkán készítem így natúran, általában kerül bele durvára vágott dió, csokoládé, mazsola, vagy nem túl édes kandírozott gyümölcs, a tetejére pedig csokimáz. Tipikusan előre készíthető sütemény, azoknak is ajánlom, akik kolis gyerkőcnek csomagolnak.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-mustáros pulykamell » Mézes-diós kockák » Mézes-fahéjas almás süti » Mézes bodzaszörp
» Tejbegrízes-mézes » Mézes golyók » Citromos-mézes szőlőleves » Mézes-sárgarépás muffin
» Mézes-narancsos diókenyér » Rakott mézes » Mézeskalács (Kata-féle) » Boszorkányos mézeskalács
» Puha mézesrudak » Lujzi mézes » Mandarinos mézes joghurt » Mézes(pihentetés nélküli)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.