Tutireceptek.hu fejléc

Mikulás feher Szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
a tésztához: 35dkg finomliszt, 15dkg margarin, 10dkg porcukor, 1 tojás, kb. 0,5dl tej, 1dkg szalakáli. a krémhez: 5dl tej, 1 csomag főzni való vanília ízű pudingpor, 20dkg margarin, 20dkg porcukor, 0,5dl rum, 15dkg gesztenyemassza. a tetejére: 15-20dkg gesztenyemassza.

Elkészítés:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojással, meg a langyos tejben elkevert szalakálival összedolgozzuk. Ezután négy részre osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsi hátoldalára fektetve, közepes lánggal(170-180C) 12-15 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tejet a pudingporral pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a vaníliás krémmel meg a rummal ízesített, áttört gesztenyével simára keverjük.
A tésztalapokat a krémmel megtöltve egymásra rétegezzük úgy, hogy a tetejére is jusson belőle. Végül a gesztenyét ráreszeljük.


A receptet beküldte: Emy 35

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borsós natúrszelet » Habszelet II. » Vasutas szelet 2 » Házi müzliszelet (vegan)
» Cappuccino szelet » December szelet » Namír szelet » Karfiolos sertésszelet
» Amerikai szelet » Diétás Dubarry-szelet » Omlós csokiszelet » Tejfölös hússzeletek
» Fehérrépa püré... » Sakk szelet » Mennyei szelet » Habos-rumos szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.