Tutireceptek.hu fejléc

Mikulás szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

A tetejére

15-20 dkg fagyasztott gesztenyemassza
A krémhez

0,5 dl rum
20 dkg porcukor
20 dkg Rama
1 cs. főzni való vanília ízű pudingpor
5 dl tej
15 dkg fagyasztott gesztenyemassza

1 dkg szalakáli
0,5 dl tej (kb)
1 tojás
10 dkg porcukor
15 dkg Rama
35 dkg liszt

Elkészítés:
Elkészítés

1.A tésztához a lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojással, meg a langyos tejben elkevert szalakálival összedolgozzuk. Ezután 4 részre osztjuk. Egyenként tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsi hátoldalán, közepes lángon (170-180 fokon), 12-15 perc alatt megsütjük.
2.A krémhez a tejet a pudingporral pár perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd a vaníliás krémmel, meg a rummal ízesített, felengedett, áttört gesztenyével simára keverjük.
3.A tésztalapokat a krémmel megtöltve egymásra rétegezzük úgy, hogy a tetejére is maradjon a krémből. Végül a felengedett gesztenyét ráreszeljük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ricottás-gyümölcsös szelet » Hinduling szelet » Málnás szelet » Rumos vaníliás szelet
» Egyszerű diós szelet » Drazsés szelet » Ananász krémszelet » Vaniliahabos mákos szelet
» Különleges mézes szelet » Madártejszelet » Emeletes sportszelet » December szelet
» Madártej szelet túrosan » Kedvenc szeletem » Túrós burgonyaszelet » Gombaszószos szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.