Tutireceptek.hu fejléc

Minyon házilag recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
15 dkg cukor
15 dkg liszt
10 dkg vaj
1 citrom reszelt héja

A töltelékhez: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 ek.kakaópor
A bevonáshoz: 50 dkg porcukor, ízlés szerint szinezék

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral, a vajjal és a reszelt citromhéjjal nagyon habosra keverjük, a fehérjét kemény habbá verjük. Lazán összekeverjük a habot a sárgájával, a lisztet óvatosan beleszitáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (min.25x20 cm-es), 10-15 percig sütjük.
A megsült piskotalapot kihűtjük, majd lapjában félbe vágjuk.
A krémhez habosra keverjük a vajat a porcukorral, majd kivesszük a harmadrészét és abba belekeverjük a kakaót. A félbevágott piskótalap kétharmadát megkenjük fehér krémmel, a maradék részt a kakaóssal, majd ráhelyezzük a másik piskótalapot. 3x3 cm-es darabokra vágjuk.
A mázhoz kikeverjük a cukrot 6 ek.vízzel és ezzel bevonjuk a felkockázott süteményeket. Ha szinezni szeretnénk, vegyünk ki belőle és keverjünk bele ételfestéket. Ha a máz megszilárdult tetszőlegesen díszithetjük.


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Baley's házilag » Ropogós müzli házilag » Meggylikőr házilag. » Málna fagylalt házilag
» Hamburger házilag » Gesztenyepüré házilag » Csokipuding házilag » Házilag Diákcsemege
» Szalámi házilag » Ketchup házilag 2. » Pizzatészta házilag » Francia krémes házilag
» Kefir készítése házilag » Házilag készített majonéz » Juhsajt házilag » Csokifagyi házilag


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.