Tutireceptek.hu fejléc

Mirinda süti recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A csokis piskótához:
6 egész tojás
5 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
6 evőkanál kristálycukor
1 dl olaj

A túrós krémhez:
30 dkg porcukor
50 dkg túró
30 dkg margarin
1 citrom reszelt héja

Az üdítős mázhoz:
2 csomag dr. Oetker vaníliás főzős pudingpor
0,5 liter Mirinda (vagy Fanta) narancs
2 evőkanál kristálycukor

Képet a naplómban az 50. bejegyzés alatt találod!

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat szétválaszjuk. A fehérjét habbá verjük. A sárgát a cukorral fehéredésig keverjük, hozzádolgozzuk az olajat, a lisztet és a kakaóport, majd a felvert tojásfehérjét. 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük és kihűtjük.
A krémhez a porcukrot a margarinnak kikeverjük és hozzáadjuk a citromhéjat és a tört túrót és egynemű krémmé dolgozzuk. A krémet a kihűlt piskótára kenjük.
A mázhoz a pudingport a cukorral elkeverjük és feloldjuk az üdítőben, majd felfőzzük "pudinggá" és azonnal a túrós krémre kenjük. Gyorsan kell mert hamar szilárdul. És rögtön hűtőbe tesszük úgy egy órára hűlni, majd jóízűen elfogyasztjuk.


A receptet beküldte: fadigflo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mirinda - szelet » Update mirinda szelet » Update1 Mirinda-szelet » Gofri light
» Erdélyi szász mézes tészta » Fahéjas sütőporos kifli » Almás-krémes csoda » Tiramisú2
» Citromos diós szelet » Kiflikoch 2 » Gránátalma torta » Tökös-mákos 'szórt' rétes
» Szilvás lepény ♥ » Csokis zabpelyheske » Hólabda anyós módon » Paradiso


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.