Tutireceptek.hu fejléc

Miso leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 vöröshagyma,
1 sárgarépa,
1 petrezselyem,
1 karalábé,
1 10 cm bojtorján,
1 pár karika lótusz gyökér,
káposzta,
karfiol,
shiitake gomba,
1 kávékanál árpa miso személyenként.

Elkészítés:
Félhold alakúra fölvágjuk az összes gyökér zöldséget.
Lábas aljára rakjuk a föld alatt növő zöldségeket,
utána a csíkokra felvágott wakemét,
rá a föld fölött növő zöldségeket.
Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Megfőzzük, de közben nem kavargatjuk.
Ha kész van, elzárjuk a tüzet, beletesszük a levessel elkevert misot,
a tetejére petrezselyem zöldet rakjunk.
A jó sorrend kedvező energiát biztosít.

Tanácsok:
Lehet más zöldségekkel is variálni de fontos, hogy 4 föld alatti és 4 föld fölötti zöldséget válasszunk.



(A wakame hosszú, vékony zöld tengeri növény (alga), levesekhez, salátákhoz, zöldségételekhez használják.

(Lótuszgyökér: A vízililiom gyökere, amelynek a külseje barna, belseje pedig üreges, piszkosfehér.
Jótékonyan hat a légzőszervekre, különösen a tüdőre. )

Árpa miso
A japán specialitás fehérjében, ásványi anyagokban, vitaminokban gazdag.
Összetétel: szója*, árpagyöngy* (40%), finomítatlan tengeri só (atlanti) víz, aspergillus orizae -*= ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

Az ételt, amiben használjuk, tovább már ne sózzuk! Felbontás után hűtőszekrényben tároljuk és 2 héten belül fogyasszuk el!


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Reform céklaleves » Fogyókúrás zöldségleves » Mustáros meggyleves » Gyümölcs leves
» Görög gyümölcsleves » Fűszeres almaleves » Hideg paradicsomleves » Bolognai leves
» Libaleves » Fahéjas gyümölcsleves » Galyasági apróhusos leves. » Erdélyi húsgombóc leves
» Gyümölcsleves » Tárkonyleves » Céklaleves túrógaluskával » Darálthús leves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.