| Mogyorókrémes diótorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 30 dkg cukor 1 cs sütőpor 1 dkg fahéjas porcukor 10 dkg durvára darált dió 20 dkg liszt 1/2 dl olaj 7 dkg tejszín ízű (főzős) puding-én vaníliással csinálom 4,5 dl tej 40 dkg vaj 15 dkg darált mogyoró Elkészítés: -Felütött tojásokat kikeverjük 15 dkg cukorral. + sütőpor, fahéjas cukor, dióval elkevert liszt, majd az olaj. -Formába töltjük és 180°C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük. -Pudingport kevés tejjel csomómentesre keverjük, a maradék tejet felforraljuk 10 dkg cukorral, hozzá a pudingpor, állandóan keverni, felforralni. -Folpackkal letakarva hűlni hagyni. -Mogyorót pirítani. -1 ek vízben elkeverünk cukrot, karamellizáljuk, bele a vaj, mogyoró, kanalanként a pudingba tenni és krémesre keverni. -Kihűt tortalapokat 3 felé vágjuk, vastagon megkenjük krémmel, kívülről is. Én szoktam még karamellt csinálni vaj nélkül és sütőpapírra kicsurgatom a nevet vagy amit akarok, majd azzal díszítem a tortát. Tanácsok: http://kepfeltoltes.hu/view/110305/IMG_3443_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Fondant bevonattal A receptet beküldte: Petra-anya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |