Tutireceptek.hu fejléc

Mogyorós lepény recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
25 dkg liszt
40 dkg cukor
25 dkg mogyoró
20 dkg vaj
6 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja és leve
lekvár tetszés szerint, leginkább kajszi

Elkészítés:
A tojások sárgáját 20 dkg cukorral, vajjal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a citrom héját és levét, majd a lisztet.
Ha esetleg nem lenne elég a liszt, tegyünk még annyit hozzá, hogy nyújtható tésztát kapjunk.
1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, és zsírozott-lisztezett tepsibe terítjük, lekvárral megkenjük.
A tojások fehérjét habbá verjük, hozzáadjuk a maradék 20 dkg cukrot és a darált mogyorót.
Világossárgára sütjük, hidegen szeleteljük föl.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mogyorós almás » Kukoricás burgonyalepény » Mogyorós macchiato torta » Diós-cseresznyés lepény
» Édes lepény » Mogyorós mézes szelet » Tejfölös cukkini lepény » Sonkás tojáslepény
» Gyümölcslepény » Pita görög lepénykenyér » Cseh túrólepény » Finom almás lepény
» Zöldséges lepény 2. » Csokoládés lepény » Almás meggyes túrós lepény » Lenmagos tojáslepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.