| Mogyorós szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 9 db tojásfehérje 9 ek cukor 2 ek étolaj 3 ek liszt 3 ek zsemlemorzsa 1/2 cs sütőpor 22 dkg vágott dió (én ezt mogyoróval helyettesítettem) 1/2 üveg mogyorókrém 1 cs háztartási keksz Krémhez: 3/4 l tej 9 db tojássárgája 38 dkg cukor 2 cs vaníliás pudingpor 4 ek liszt 15 dkg csokoládé 38 dkg margarin Tetejére: tejszín Elkészítés: A 9 db tojásfehérjét a cukorral felverjük. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos lisztet, a zsemlemorzsát, és a vágott diót. Tepsibe tesszük, majd megsütjük, és a még meleg tésztát kenjük meg a mogyorókrémmel. A tejből, a tojássárgából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk, elfelezzük. Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. A margarint is 2 részre osztjuk és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe, majd kihűtjük. A tésztát miután megkentük mogyorókrémmel, rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott keksszel, erre jön a csokis krém, a tetejére a keményre felvert tejszín. Forrás :Rama A receptet beküldte: Tobzocska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |