Tutireceptek.hu fejléc

Molnárka csokis élvezete recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

15 dkg sárgabaracklekvár
5 dkg mandulaforgács
5 dkg mazsola
1 teáskanál sütőpor
3 dkg kakaópor
25 dkg finomliszt
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál kardamom
1,5 db citrom
2 db tojás
2 evőkanál tej
20 dkg méz
10 dkg kristálycukor
5 dkg Rama
20 dkg csokoládé

Elkészítés:
Elkészítés

Alacsony hőmérsékleten, folyamatosan kevergetve felmelegítem a mézet a cukorral, a Ramával, a tejjel, és hagyom kihűlni. Ezután belekeverem a tojásokat, a citromlét, a kardamomot, a szerecsendiót és a fahéjat. A lisztet elvegyítem a sütőporral és a kakaóval, és apránként a tésztához adom. Végül összedolgozom a mazsolával, a citromhéjjal, és az apróra vágott mandulával. A masszát 6-8 cm átmérőjű, Ramával megkent sütőlapra állított, kerek tortaformákba lapátolom. 180- 200 fokosra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütöm. A süteményeket sütés után azonnal kiborítom a formákból, és hagyom kihűlni. Közben a mázhoz áttöröm a lekvárt, és a fél citrom levével felforralom. Áthúzom vele a molnárkákat. Vízgőz felett, állandó keverés közben felolvasztom a csokoládét, és mielőtt újra megkötne, bevonom vele a süteményeket.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés molnárka » Csokis gyümölcs kenyér » Csokis - kókuszos szalámi » Csokis-diós-almás süti
» Csokis--narancsos muffin » Csupa csokis muffinom » Csokis linzer » Legcsokisabb brownie
» Csokis kalács(Kata-féle) » Csokis-mogyorós finom suti » Csokis kuglóf » Meggyes-csokis felfújt
» Csokis madeleine » Csokis kukorica leves » Csokis őzgerinc » Csokis-dió torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.