Tutireceptek.hu fejléc

Morgós csúcs recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
35 dkg darált keksz

10 dkg darált dió

30 dkg porcukor

4 dkg kakaópor

2 nagyon friss tojás

25 dkg mélyhűtött gesztenyepüré

10 dkg vaj vagy margarin

kevés rum, esetleg rumaroma

kristálycukor

kézi citromfacsaró

esetleg 1-2 evőkanál tej

magozott meggy (friss, fagyasztott vagy befőtt)

Elkészítés:
Sötét massza: összekeverek 20 dkg darált kekszet 10 dkg darált dióval, 25 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóporral és két tojással, valamint ha szükséges, néhány kanál tejjel.

Világos massza: 25 dkg felolvasztott gesztenyemasszát összekeverek 5 dkg porcukorral, 15 dkg darált keksszel, 10 dkg puha vajjal vagy margarinnal és egy kis rummal (vagy aromával).

A sötét masszából nedves kézzel 20-25 kis golyót gyúrok, ezeket kristálycukorba forgatom. Egy felfordított kézi citromfacsaró üregébe nyomkodom, körben a falához. Belerakok egy lecsöpögtetett, magozott meggyszemet , és a világos masszával betöltöm az üreget. A formából könnyen ki lehet ütni, hűtve kell tárolni. Így is nagyon látványos, de minyonpapírra rakva a vendégek el sem hiszik, hogy Te készítetted!


A receptet beküldte: Reiki


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Morgós csúcs(Kata-féle) » Diós csúcs » HAVAS HEGYCSÚCS » Lomnici csúcs
» Tátracsúcs » Barna csúcsok sütés nélkül » Diós csúcsok » Kókuszcsúcs
» Morgós csúcs - » Sajtos csúcs » Csokoládés gesztenyecsúcs » Gesztenyés csúcs
» Szilvás-kókuszhabos süti » Tiramisu Anikó módra » Csoki szuflé egyszerűen » Brigicsigabiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.