Tutireceptek.hu fejléc

Morgós csúcs - recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
8 dkg margarin
10 dkg darált háztartási keksz
20 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 dkg keserű kakaópor
kb. 0,5 dl tej

A forgatáshoz:
kristálycukor

A gesztenyés töltelékhez:
10 dkg margarin
25 dkg fagyasztott gesztenye massza
5 dkg porcukor
15 dkg darált háztartási keksz
egy kevés rum

Egyéb hozzávalók az elkészítéshez:
kézi citrom facsaró
fagyasztott vagy befőtt magozott meggy

Elkészítés:
A kekszet a dióval, a porcukorral, a kakaóval, a puha margarinnal és a tejjel összegyúrjuk. Nedves kézzel kb. 25 kis gombócot formálunk belőle, melyeket kristálycukorban meghempergetünk. A fölengedett gesztenyemasszát a porcukorral, a keksszel, a puha margarinnal és egy kevés rummal összedolgozzuk.

A kekszes diógombócokat egyenként, egy felfordított, nagyobb citromfacsaró üregébe, pontosabban inkább csak körben a falához nyomkodjuk, hasonlóan ahhoz, mint amikor egy tortaformát bélelünk tésztával. A közepébe teszünk egy lecsöpögtetett magozott meggyet. A gesztenyés töltelékkel pedig teljesen betöltjük az üreget.

Ezután (mivel cukorba mártottuk), könnyedén kiütjük a formából. Így kapjuk a morgós csúcsot, a kívül diós, belül gesztenyés, egyszerűen elkészíthető, fenséges édességet.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós csúcs » Morgós csúcs » Gesztenyés csúcs » Lomnici csúcs
» Sajtos csúcs » Kókuszcsúcs » Barna csúcsok sütés nélkül » Tátracsúcs
» Morgós csúcs(Kata-féle) » Diós csúcsok » HAVAS HEGYCSÚCS » Csokoládés gesztenyecsúcs
» Epres joghurttorta » Pisztáciás golyók » Könnyű keksz szalámi » Joghurtos eperkupola


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.