Tutireceptek.hu fejléc

Mr.Manul halászós léje (halászlé - ahogy mi szeretjük) recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 db nagy bogrács
3-4 kg többféle hal az alaplébe
1 db egész harcsa és/vagy ponty halszeletnek
1 kg hagyma
2-3 db paprika
2-3 db paradicsom
1 db sárgarépa
1 db fehérrépa
pirospaprika

bors
őrölt kömény

Elkészítés:
Az alaplébe szánt halat halfejet a hagymával, paprikával,paradicsommal és a zöldséggel felteszed főni annyi vízben,hogy ellepje az alkotórészeket.
A halászlébe szánt halszeleteket sózd le és tedd félre.
Amikor már szétfőttek a zöldségek és a hús is leválik a csontokról átpaszírozod.
Sűrű alaplevet kell kapnod a paszírozás után,ha túl sűrű,akkor önts hozzá egy kis vizet.
Az alaplét tedd vissza a tűzre és fűszerezd be ízlés szerint pirospaprikával borssal,kevés őrölt köménnyel és sóval.Ne sózd túl,mert a halszeletek sósak.A kömény elveszi a hal mocsár ízét.
Amikor felforrt és ízre is megfelelő rakd bele a halszeleteket,ikrát és a haltejet.
10-15 perc alatt megpuhulnak a halszeletek,így nem kell sokáig főzni.Ne kevergesd csak rázogasd,mert szétmennek a szeletek!
Ha megpuhult a hús és ízre is finom a halászlé nincs más dolgod mint jót enni belőle!
Jó munkát és jó étvágyat!

Tanácsok:
Mi soha sem használunk halászlékockát!
Ha van elég hal az alaplében és megfelelő mennyiségű zöldáru kerül bele nincs szükség mesterséges ízesítésre,a nélkül is kifogástalan lesz a halászlé!


A receptet beküldte: manul


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pizza, ahogy én készítem » Halászlé Ricsi módra » Pogi, ahogy én szeretem » Tiramisu ahogy én készítem
» Pacal, ahogy én készítem » Gyros ahogy én csinálom... » Pontyhalászlé » Halászlé másképp
» Bácskai halászlé » Korhely halászlé pontyból » Korhely-halászlé » Halászlé
» Muffin halászleve » Pizza ahogy mi szeretjük » Murai halászlé » Balatoni halászlé 1.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.