Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros ananászsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 nagy doboz ananászbefõtt, 2 dl tejföl, 1 evõkanál mustár (aki szereti a csípõset, nyugodtan tegyen belõle), 1 csokor zöldhagyma, zöld szárával együtt, fél citrom leve, 1 mokkáskanál gyömbérpor, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

Elkészítés:
Az ananászkonzervet levétõl leszûröm. A gyümölcsöt apróra vágom. A tejfölbe belekeverem a citromlevet és a mustárt. Sóval, gyömbérporral és borssal ízesítem, majd hozzáadom a megtisztított és nagyon vékony karikákra aprított zöldhagymát, zöldjével együtt. Egy-két evõkanál ananászlével elkeverem, végül beleöntöm a gyümölcsöt is. Jól összekeverem és befedve legalább fél napra beteszem a hûtõszekrénybe. (Ha véletlenül sikerül friss ananászt vásárolnom, akkor pontosan ugyanígy készítem a salátát. Egy egész közepes méretû ananász megtisztítva körülbelül 2 kisebb doboz konzervgyümölcs mennyiségének felel meg.)


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyben sült mustáros karaj » Mustáros marhaszelet » Mustáros csirkeszárnyak » Mustáros karajszeletek
» Mustáros-gombás szelet » Mustáros-Erős Pistás hús » Az igazi mézes-mustáros » Mustáros-hagymás csirke
» Mustáros csirkemellcsíkok » Mustáros hal 90naposra » Mustáros tarjaszeletek » Mustáros szelet hagymával
» Mustáros rakott csirkemell » Mustáros hús bundában » Mézes-mustáros csirkemell » Tejszínes mustáros karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.