Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros-gombás csirkerizottó recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell kockára vágva
10 dkg rizs
1 nagyobb vöröshagyma
2,5 dl húsleves
1,5 dl fehérbor
2 dl tejföl
1 evőkanál mustár
10 dkg reszelt sajt

bors
olívaolaj
1 kis üveg gomba

Elkészítés:
A hagymát az olajon megfuttatom, majd ráteszem a csirkekockákat, és fehéredésig pirítom őket. Hozzáöntök fél dl bort, 5 percig párolom, ráöntöm a konzervgombát levével együtt, végül hozzáadom a mustárt és 1 dl tejfölt, szintén 5 percig párolom, majd sózom és borsozom. A rizst másik edényben olajon megfuttatom, majd adagonként felöntöm a húslevessel, a vízzel, a maradék 1 dl borral és 1 dl tejföllel. Ha már nagyjából jó, összekeverem a csirkével, 1-2 percig hagyom, majd elzárom alatta a tüzet. Ekkor keverem bele a reszelt sajtot. Enyhén híg állagúnak kell lennie, ha túl száraz, tejföllel lehet higítani.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkerizottó » Mustáros-gombás szelet » Olaszos csirkemell » Csirkefasírt
» Rakott csirke olasz módra » Csirkemell töltve » Fűszeres borjúszeletek » Csirke sajtmártásban
» Szabolcsi csirkemell » Ormánsági töltött káposzta » Apa-féle vasi pecsenye » Hagymás csirke rízsben
» Gombás marhahúsos tészta » Mozzarellás hústekercs » Kokuszos rántott csirke » Bundás rostélyos



Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2017, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.