| Mustáros-gombás csirkerizottó receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg csirkemell kockára vágva 10 dkg rizs 1 nagyobb vöröshagyma 2,5 dl húsleves 1,5 dl fehérbor 2 dl tejföl 1 evőkanál mustár 10 dkg reszelt sajt só bors olívaolaj 1 kis üveg gomba Elkészítés: A hagymát az olajon megfuttatom, majd ráteszem a csirkekockákat, és fehéredésig pirítom őket. Hozzáöntök fél dl bort, 5 percig párolom, ráöntöm a konzervgombát levével együtt, végül hozzáadom a mustárt és 1 dl tejfölt, szintén 5 percig párolom, majd sózom és borsozom. A rizst másik edényben olajon megfuttatom, majd adagonként felöntöm a húslevessel, a vízzel, a maradék 1 dl borral és 1 dl tejföllel. Ha már nagyjából jó, összekeverem a csirkével, 1-2 percig hagyom, majd elzárom alatta a tüzet. Ekkor keverem bele a reszelt sajtot. Enyhén híg állagúnak kell lennie, ha túl száraz, tejföllel lehet higítani. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |