Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros krinolinsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
1 szál krinolin (kb. 25-30 dkg)
2 alma
2 fej lilahagyma
5 evőkanál borecet
3 evőkanál olaj
1 evőkanál mustár

kevés édesítő
késhegynyi törött fekete bors
teljes kiőrlésű kenyér

Elkészítés:
A hagymát vékony karikákra vágjuk és megsózzuk. Jól összekeverve 20 percig állni hagyjuk.
Hideg vízbe tesszük a krinolinokat, és kis lángon addig melegítjük, amíg a víz forrni nem kezd. Ekkor félrehúzzuk a tűzről, és a krinolint még 5 percig hagyjuk a vízben.
Az ecetet a mustárral, 3 evőkanál vízzel és az olajjal jól kikeverjük, majd édesítővel és borssal fűszerezzük.
Az almát kicsumázzuk és héjastól vékony szeletekre vágjuk. Az ecetes-mustáros öntettel meglocsoljuk, és azonnal összekeverjük, hogy az almaszeletek ne barnuljanak meg. Hozzáadjuk a hagymát.
A krinolint a forró vízből kivesszük, a bőrét óvatosan lenyúzzuk, és először hosszában félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük. Még melegen összekeverjük a saláta többi hozzávalóival.
Megvárjuk, míg kihűl majd lefedve legalább fél napra a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt átkeverjük, pirított kenyérnyeletekkel tálaljuk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros sertés szelet » Mustáros csülök » Mézes-mustáros tarja » mustáros tarja
» Mustáros májaskrém » Mustáros csirkemellek » Mézes mustáros csirke... » Mézes-mustáros pulykamell
» Mézes mustáros hús » Az igazi mézes-mustáros » Mustáros csirkeszárnyak » Mustáros ananászsaláta
» Mustáros halfilé » Mustáros sertéstarja » Mustáros töltött pecsenye » Fokhagymás-mustáros tarja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.